Flexvent-HV® biedt altijd een rustig en mooi gevelbeeld - Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag, september 1, 2023

Door: Mixonline

Bron: https://mixonline.nl/news/6267/flexvent-hv-biedt-altijd-rustig-en-mooi-gevelbeeld

Deze slimme ventilatiekoker is verticaal en horizontaal verstelbaar. Het goed en optisch mooi verwerken van de kokers waarmee kruipruimtes worden geventileerd, is vaak een hele puzzel voor de metselaar. 

 

Dankzij de meervoudige flexibiliteit van de nieuwe Flexvent­­-HV vloerventilatiekokers komt aan dat passen en meten een eind. Gebuvolco en Tilmar tekenen gezamenlijk voor deze gepatenteerde koker. “Er is grote behoefte aan een flexibel systeem dat enerzijds optimale ventilatie van de kruipruimtes garandeert en anderzijds makkelijk te verwerken is voor de metselaar”, zegt Hans Jansen, managing director van Tilmar.

 Bekijk hier de product animatie

 

Smalle spouw

Verschillende ontwikkelingen in de bouw hebben het verwerken van de traditionele ventilatiekokers de afgelopen jaren arbeidsintensiever gemaakt. Jansen: “Een smallere spouw en dikker isolatiemateriaal bijvoorbeeld. Daardoor waren de vaklieden aan de gevel veel tijd kwijt aan het verwijderen of insnijden van het isolatiemateriaal om plaats te maken voor de kokers.”

Een andere uitdaging voor de metselaar is de vraag: hoe kom ik uit met mijn stenen? “Voor een mooi en rustig gevelbeeld wil je het patroon het liefst niet of zo min mogelijk onderbreken voor een ventilatierooster. Het mooiste resultaat krijg je als je het rooster precies kunt inpassen, maar je hebt te maken met een ventilatiekoker die van onderaf is geplaatst. Daar kun je als metselaar niet heel veel meer aan veranderen op de inmetselhoogte van de ventilatieroosters.”

Toegevoegde waarde

“Daarover kwamen we samen in gesprek. Het moest slanker en slimmer. Zowel Tilmar als wij zagen al snel de enorme toegevoegde waarde in van een systeem dat niet alleen platter is, maar ook nog eens zowel verticaal als horizontaal verstelbaar zou zijn. Met die gedachte zijn we gaan ontwikkelen en daaruit is uiteindelijk de Flexvent-HV ontstaan”, zegt Dirk de Pijper, algemeen directeur van Gebuvolco.

Het is volgens zowel Jansen als De Pijper die combinatie van verticale en nu ook horizontale flexibiliteit die Flexvent-HV echt uniek maakt. “Daarmee zijn we de eerste en tot nu toe enige in de markt. Geen enkele andere vloerisolatie-oplossing biedt de optimale flexibiliteit in combinatie met de ventilerende prestaties, die Flexvent-HV biedt.”

Onbegrensd horizontaal verlengen

De Flexvent-HV is tot maximaal 70 centimeter verticaal uitschuifbaar. Jansen: “Dat biedt met de steeds dikker wordende vloeren voldoende speling. Boven en onder kan de ventilatiekoker vervolgens onbegrensd horizontaal verlengd worden. Daarvoor hebben we een apart verlengstuk ontwikkeld en geproduceerd dat los verkrijgbaar zal zijn. Daarbij garandeert de ventilatiekoker steeds een minimale luchtdoorlaat van 39cm.”

De ventilatiekoker en het standaard muurrooster zijn gemaakt van kwalitatief zwart kunststof en passen in spouwmuren vanaf 3 centimeter. De Pijper: “Bovendien zijn alle kanten van het muurrooster haaks waardoor het altijd perfect tussen of op de stenen past. Zo zorgt de Flexvent-HV in alle gevallen voor gebruiksgemak voor de metselaar en een mooi en passend beeld aan de gevel.”

Elkaar aanvullen

Als producent van verschillende ventilatieproducten en -oplossingen biedt Tilmar ook andere varianten muurroosters. “In verschillende steenkleuren of speciale afmetingen in RVS bijvoorbeeld”, aldus Jansen, die de samenwerking met Gebuvolco ‘een mooi partnerschap’ noemt. De Pijper bevestigt die uitspraak: “We vullen elkaar aan op de onderdelen waar onze eigen kracht ligt. Tilmar heeft als ventilatiespecialist vele jaren ervaring in de ontwikkeling van systemen en de verkoop daarvan.”

Gebuvolco voegt waarde toe op het gebied van logistiek en aan de productiekant. “Dankzij onze directe lijnen en ervaringen met producenten kunnen wij de productietekeningen van Tilmar snel afhandelen. We zijn niet zelf de producent, maar hebben wel kennis van alle kritische punten in de productie. Zo kunnen we samen zorgen voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt De Pijper.

Allebei aanbieden

Gebuvolco en Tilmar gaan Flexvent-HV allebei uit voorraad leveren aan klanten. “Een bewuste keuze”, zegt De Pijper. “We kennen onze klanten zelf het beste en het ligt voor de hand om die eigen klanten zelf te bedienen. Voor eventuele gezamenlijke klanten gaan we – samen met die afnemers – kijken wat de meest voor de hand liggende optie is.”

Daarbij is bewust gekozen om de flexibele ventilatiekoker neutraal verpakt in de markt te zetten. “Onder de geregistreerde merknaam Flexvent-HV, zodat het wel duidelijk herkenbaar gepositioneerd wordt en een aparte barcode voor Tilmar en voor ons. Maar er is verder dus geen zichtbare verwijzing naar Tilmar of Gebuvolco. We zetten het als losse propositie in de markt.”

Hoge verwachtingen

De verwachtingen van de ontwikkelaars zijn dan ook hooggespannen. “De eerste reacties op Flexvent-HV die we hebben ontvangen zijn erg positief. De sample-zending is inmiddels binnen. Wij zijn zeker tevreden met die kokers, ventilatiebakken en verlengstukken. Deze brengen we binnenkort dan ook al op de markt. Daarmee hoeven we niet te wachten tot de officiële presentatie volgend jaar op de VSK-beurs in Utrecht. Het is een unieke ventilatie-oplossing.”

Voor de introductie van Flexvent-HV hebben de partners dan ook volop geïnvesteerd in informatie en communicatie. Jansen: “We hebben flyers en een animatie ontwikkeld waarin de unieke elementen van Flexvent-HV helder worden uitgelegd. Niet alleen bij uitstek geschikt voor onze klanten, maar ook voor diens klanten, de uiteindelijke verwerkers.”

Voorloper in de markt

Geïnvesteerd is er ook in de ontwikkeling en productie van Flexvent-HV. “Zo hebben we de matrijzen voor de kunststof ventilatiekokers laten maken. Dat zijn grote matrijzen en flinke investeringen. Die doe je niet als je geen vertrouwen hebt in het succes van het product. Het zegt veel over gezamenlijk geloof in het succes dat wij hebben in het product. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Flexvent-HV voorloper in de markt zijn. Daarom hebben we ook patent aangevraagd op deze nieuwe unieke oplossing.”

Geschikt voor prefab toepassing

Volgens Jansen is de Flexvent-HV bij uitstek een product voor de Nederlandse bouw. “We hebben hier een heel eigen wijze van bouwen en daarvoor is dit vloerventilatiesysteem ideaal. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor toepassing in prefab woningbouw. De platte en hoekige constructie maakt het eenvoudig te verwerken en in te passen tijdens de prefabricage in de hal en tijdens de montage van de bouwelementen op de bouw.”